In de pers

Jegens & Tevens: "Hoe wentelt de trap van Willem Besselink?"

Logo van Jegens en Tevens

In de nieuwe projectruimte De Spelonk in Den Haag is Willem Besselink druk bezig met het installeren van een draaiende wenteltrap. We speken de kunstenaar terwijl hij de laatste hand legt aan de ruimtelijke installatie die vanaf 1 februari vanaf de straat te zien is.

Jegens & Tevens, 1 februari 2021.

Kunstwerk 'De Wenteltrap' te bewonderen in 'museumhuis' aan de Valkenboslaan

Den Haag FM, 23 februari 2021.

AD Haagsche Courant: "Naar binnen gluren in dit huis? Graag zelfs!"

klein plaatje van de krantenpagina van AD

‘Een kijkdoos’ noemen Bart Dirks en Roeland Merks de triangelvormige kamer op de benedenverdieping van hun woonhuis aan de Valkenboslaan in Den Haag. De kamer grenst direct aan de straat. Waar je als voorbijganger normaliter schroom hebt om bij mensen naar binnen te kijken, moedigen de heren het hier juist aan.

AD Haagsche Courant, 24 oktober 2020.

Den Haag Centraal: "Olifantensculpturen: kunstplezier voor passanten aan de Valkenboslaan"

afbeelding pagina Den Haag Centraal

Midden in het Valkenboskwartier is achter het raam van een woning een nogal ongebruikelijk tafereel te zien. Drie grote, grijze gestalten van zacht materiaal liggen er op de grond. Wanneer je langer kijkt, blijken het duidelijk olifantenlichamen te zijn. Ze liggen vredig te slapen, is de eerste gedachte die opkomt. Maar het zou ook kunnen dat ze juist in elkaar zijn gezakt, zijn bezweken om een of andere reden. Niet alleen is het onverwachts om dit beeld aan te treffen op de Valkenboslaan, ook heeft de voorstelling op zichzelf iets tegenstrijdigs.

Den Haag Centraal, 10 december 2020

Konkreet Nieuws: "De Olifanten van Catinka Kersten in nieuwe kunstruimte De Spelonk"

afbeelding pagina uit Konkreet

Als je het niet weet, loop je gemakkelijk voorbij aan kunstruimte De Spelonk (Valkenboslaan 74). Behalve als het buiten donker is, want dan valt je oog direct op de verlichte kamer van dit kleine en gloednieuwe initiatief, met nu drie grote slapende olifanten van Catinka Kersten. Ze nodigen je door hun grootte en zachtheid uit om naar ze toe gaan, ze aan te raken, op ze te gaan liggen.

Konkreet Nieuws, 6 december 2020

KunstHart: "Door het raam naar de olifanten kijken"

logo Kunsthart

Drie levensgrote katoenen olifanten liggen er in De Spelonk. Ze zijn zacht, je kunt er op zitten. Dan vervormen ze een beetje, maar dat is de bedoeling. Catinka Kersten laat met deze olifanten zien hoe we met dieren een band kunnen opbouwen en ons er tegelijkertijd van bewust zijn dat we ze gebruiken voor onze eigen doelen.

KunstHart, 2 januari 2021

Trendbeheer: "Catinka Kersten @ De Spelonk"

logo trendbeheer

Quarantainetip voor wie in Den Haag woont. De Spelonk, het verzamelaarsinitiatief van Roeland Merks en Bart Dirks aan de Valkenboslaan, bekijkt u gewoon vanaf de straat.

Trendbeheer.com, 29 december 2020

De Posthoorn: "Slapende olifanten op de Valkenboslaan"

logo De Posthoorn

Achter de ramen van een woonhuis aan de Valkenboslaan 74 liggen sinds kort drie levensgrote olifanten te soezen. Ze zijn gemaakt door beeldend kunstenaar Catinka Kersten.

De Posthoorn, 2 november 2020